Keskiössä Karibianmeren sydämessä, Haiti on muinaisten rommiperinteiden kehto, jonka juuret ulottuvat maan ensimmäisiin sokeriruokoplantaaseihin. Vaikka 'Ei määritelty' -tuotantoalue ei liity maantieteellisesti rajattuun alkuperänimitykseen, se ilmentää kuitenkin haitilaisen rommin sielua ja aitoutta. Näille rommeille on ominaista niiden käsityöpohjainen tislausmenetelmä, joka usein perinteisesti toteutetaan puhtaasta sokeriruokomehusta, antaen jokaiselle pullolle ainutlaatuisen syvyyden. Haitin trooppinen ilmasto, hedelmällisine maaperineen ja auringonpaisteineen, tarjoaa ihanteelliset olosuhteet sokeriruo'on viljelylle, joka on rommin olennainen raaka-aine. Usein perheiden intohimolla valmistamat rommit tarjoavat rikkaan makuprofiilin, jossa on vivahteita mausteista, trooppisista hedelmistä ja vaniljasta. Haitin saadessa tunnustusta kansainvälisillä väkevien alkoholijuomien areenoilla, sen rommit, vaikka eivät määritelty alueen mukaan, ovat yhä suositumpia valintoja niille, jotka haluavat rikastuttaa kellariaan aidolla ja historiallisesti rikkaalla tuotteella. Olitpa sitten aloittelija tai kokenut keräilijä, haitilaiset rommit herättävät makuaistisi niiden omaleimaisella luonteella ja eloisalla historiallaan.