Guatemala, vaikka joskus vähemmän tunnettu rommimaailmassa, on todellinen aarre väkeviin juomiin intohimoisesti suhtautuville. Keskisessä Amerikassa piilevä maa tarjoaa erinomaisen ilmaston ja hedelmällisiä vulkaanisia maaperiä, jotka ovat arvokkaita etuja korkealaatuisen rommin tuotannolle. Guatemalalaisen rommin erityispiirre on sen ainutlaatuinen valmistusprosessi, joka keskittyy usein hitaaseen käymiseen ja tislaamiseen, jossa käytetään kolonni-tisleitä. Rommin kypsytys korkealla, usein tammitynnyreissä, antaa sille mahdollisuuden kehittää rikkaita ja monimutkaisia makuja. Vaikka tiettyä aluetta ei ole mainittu, guatemalalainen tyyli on tunnettu luonnollisesta makeudestaan, usein karamellin, vaniljan, mietojen mausteiden ja joskus trooppisten hedelmien vivahteilla. Nämä rommit ovat ihanteellisia sekä aloittelijoille rommikellarin hallinnassa että kokeneille harrastajille, jotka haluavat rikastuttaa kokoelmaansa pullotuksilla, joilla on erottuva tunnusmerkki. Investoiminen Guatemalan rommeihin takaa hienostuneen, palkitsevan ja syvästi guatemalalaiseen terroiriin juurtuneen makuelämyksen.