Escuintlan alue, joka sijaitsee Guatemalan Tyynenmeren rannikolla, on todellinen helmi rommin ystäville. Sen trooppisen kosteassa ilmastossa on ihanteelliset olosuhteet sokeriruo'on viljelylle, joka on rommin tuotannon tärkein raaka-aine. Tämä poikkeuksellinen terroir antaa guatemalalaisille rommeille niiden ainutlaatuisen luonteen ja korkealaatuisen maun. Tämän alueen vulkaanisesti rikkaat maaperät lisäävät rommien aromikompleksisuutta ja tekevät niistä täyteläisiä makujen ja vivahteiden suhteen.
Escuintla tunnetaan myös käsityöläisosaamisestaan rommin tislaamisen ja vanhentamisen alalla. Paikalliset tislaamot käyttävät perinteisiä menetelmiä, jotka usein siirtyvät sukupolvelta toiselle, samalla kun ne integroivat nykyaikaisia tekniikoita prosessin hiomiseen. Täällä tuotettu rommi on maineeltaan täyteläinen, aromaattinen ja pehmeä maultaan.
Olitpa sitten rommikellarin hallinnan aloittelija tai kokenut tuntija, Escuintlan alue on olennaisen tärkeä paikka löytää poikkeuksellisia rommeja. Sen monimuotoisuus ja laatu tuovat syvyyttä mihin tahansa rommikokoelmaan, tehden jokaisesta maistelusta kiehtovan aistikokemuksen.