Cognacin alue, joka sijaitsee Ranskassa, on maailmanlaajuisesti tunnettu samannimisen väkevän alkoholijuoman tuotannostaan, mutta sitä ei suoraan yhdistetä vodkan tuotantoon. Kuitenkin kasvava kiinnostus juomien monipuolistamiseen ja tislaustekniikoihin antaa mahdollisuuden tutkia korkealaatuisen vodkan valmistusta sielläkin. Cognacin terroir, sen ainutlaatuisten kalkkikivimaiden ja lauhkean ilmaston ansiosta, tarjoaa ihanteelliset olosuhteet viljojen viljelyyn, joista voitaisiin valmistaa erottuvaa vodkaa. Lisäksi alueen juurtunut tislausperinne voisi tuoda ainutlaatuista asiantuntemusta premium-vodkan luomiseen. Vaikka tämä alue ei perinteisesti ole omistautunut vodkalle, sen rikas perintö väkevien alkoholijuomien alalla ja sitoutuminen huippuosaamiseen tekevät Cognacista potentiaalisen kiinnostuksen kohteen vodkan harrastajille ja valmistajille. Cognacia vierailevat vodkan kellarin hoitajat voivat löytää paitsi perinteisen ranskalaisen tislaus taiteen myös inspiraation tuoda tätä hienostuneisuutta omiin kokoelmiinsa.