Gotlanti, Itämeren helmi, on ruotsalainen saari, joka on vähitellen kehittymässä poikkeukselliseksi alueeksi viskin tuotantoon. Tämä alue erottuu ainutlaatuisen ilmastonsa ansiosta, jota luonnehtivat ankarat talvet ja suhteellisen leudot kesät, jotka tuovat mukanaan hitaan ja erottuvan kypsymisen siellä valmistetuille viskeille. Tislaamot, kuten tunnettu Gotland Whisky, hyödyntävät paikallisia resursseja, kuten saarella viljeltyä ohraa ja puhdasta vettä tuottaakseen korkealaatuisia viskejä. Ilmasto-olosuhteiden lisäksi Gotlannin geologiset olosuhteet, kalkkipitoisilla maaperillään, auttavat kehittämään ainutlaatuisia ja hienostuneita aromiprofiileja. Lisäksi saari hyötyy rikkaasta maatalous- ja käsityöperinteestä, mikä näkyy huolellisuudessa, joka kohdistuu jokaiseen valmistusvaiheeseen, käyristä tammitynnyreihin ikääntymistä varten. Viskin ystäville Gotlanti tarjoaa verrattoman aistikokemuksen, yhdistäen pohjoismaisen aitouden ja modernin innovaation. Olitpa vasta-alkaja tai tuntija, Gotlannin viskien tutkiminen avaa uusia löytöjä ja antaa nauttia nousevan ja kiehtovan terroirin hienouksista.