Uuden-Seelannin Marlboroughin viinialue on maailmanlaajuisesti tunnustettu poikkeuksellisen korkealaatuisista Sauvignon Blanc -viineistään. Eteläsaarella pohjoisimpana sijaitseva alue nauttii viileästä, aurinkoisesta meri-ilmastosta, joka on ihanteellinen viininviljelylle. Wairau-laakson ravinteikkaat ja hyvin kuivatut alluviaaliset maaperät auttavat tuottamaan intensiivisiä ja monimutkaisia aromeja omaavia rypäleitä.
Marlboroughin Sauvignon Blanc erottuu eloisilla trooppisten hedelmien, karviaismarjan ja sitrushedelmien vivahteilla, joita usein täydentävät yrttiset ja mineraaliset sävyt. Tämä ainutlaatuinen aromaattinen profiili on nostanut Marlboroughin maailmanlaajuisesti tämän lajikkeen johtavien tuottajien joukkoon. Sauvignon Blancin lisäksi alueella tuotetaan myös korkealaatuisia Pinot Noir-, Chardonnay- ja Riesling-viinejä.
Viinikellariensorjasta kiinnostuneiden kannattaa huomioida, että Marlboroughin viinit, jotka ovat usein nuoria ja raikkaita, tulisi nauttia 2–4 vuoden kuluessa vuosikerrasta, jotta niiden elinvoima saadaan parhaiten esille. Viinikellarin hallintasovellus voi auttaa seuraamaan näitä tärkeitä tietoja, jotta viinin maistelukokemusta voidaan parantaa.
Avainsanat: viinikellarin hallinta, Sauvignon Blanc, Marlborough, Uusi-Seelanti, meri-ilmasto.