Vaikka Tokaj-viinialuetta usein yhdistetään naapurustossa sijaitsevaan Unkariin, sillä on myös merkittävä asema Slovakiassa. Slovakialainen viinialue sijaitsee maan kaakkoisosassa, ja se levittäytyy maalauksellisille kukkuloille, joissa mannerilmasto kohtaa Karpaattien vaikutukset luoden ihanteelliset olosuhteet viininviljelylle. Maaperä koostuu pääasiassa lössistä ja vulkaanisista kivistä, mikä antaa viineille erityisen mineraalisuuden. Tunnusomaiset rypälelajikkeet kuten Furmint, Hárslevelu ja Muscat à Petits Grains menestyvät hyvin, tuottaen valkoviinejä, joilla on poikkeuksellinen luonne. Slovakian Tokaj-viinit ovat erityisen tunnettuja erinomaisesta kypsymispotentiaalistaan ja aromien monimuotoisuudestaan, joissa yhdistyvät hunajan, sitrusten ja sokeroitujen hedelmien vivahteet. Täällä tuotetut makeat "Tokaj"-viinit, joita usein merkitään "Tokajské" niiden slovakialaisen alkuperän erottamiseksi, ovat aarre löytää jälkiruokaviinien ystäville. Tämä viinialue ansaitsee huomion niin aloittelijoilta kuin viinikellarin hallinnan asiantuntijoiltakin, rikastuttaen kokoelmaa ainutlaatuisella historiallaan ja makumaailmallaan.