Rhône-laakso, joka sijaitsee Kaakkois-Ranskassa, on arvostettu viinintuotantoalue, joka tunnetaan terroirien ja rypälelajikkeiden monimuotoisuudesta. Tämä alue jakautuu kahteen erilliseen vyöhykkeeseen: Pohjois-Rhône ja Etelä-Rhône. Ilmastoolosuhteet vaihtelevat, pohjoisessa on mannermainen ilmasto ja etelässä välimerellinen, mikä vaikuttaa voimakkaasti tuotettujen viinien tyyliin.
Pohjois-Rhônessa tuotetaan pääasiassa Syrah-rypäleisiin perustuvia punaviinejä, jotka ovat tunnettuja aromien monimutkaisuudestaan ja kypsytyspotentiaalistaan. Appellations d'Origine Contrôlée (AOC) kuten Côte-Rôtie ja Hermitage edustavat tämän alialueen tunnusomaisia viinejä. Etelä-Rhône puolestaan erottuu sekoiteviineillään, joissa käytetään erityisesti Grenachea, Syrahia ja Mourvèdrea, ja jotka ovat kuuluisia sellaisista nimistä kuin Châteauneuf-du-Pape ja Gigondas.
Rhône-laakson viinit tarjoavat rikkaan aromipaletten, punaviinien tummien hedelmien ja mausteiden aromeista valkoviinien kukkaisiin ja valkolihaisten hedelmien vivahteisiin. Viininharrastajille ja viinikellarin hallintasovellusten käyttäjille tämän alueen viinien monimuotoisuus on ihanteellinen tilaisuus laajentaa kokoelmaansa ja tutustua monenlaisiin makuprofiileihin. Viinikellarin hallintasovelluksen käyttäminen auttaa organisoimaan nämä arvokkaat pullot ja seuraamaan niiden kehittymistä tarkasti.