Commandaria-viinialue on yksi Kyproksen viinikulttuurin helmistä ja sillä on SEU (suojattu alkuperänimitys) -status. Tunnustettu yhdeksi vanhimmista yhä tuotettavista viineistä, Commandarialla on yli 5 000 vuoden historia. Tämä perinteinen makea viini valmistetaan pääasiassa paikallisista Xynisteri- ja Mavro-rypäleistä, joita viljellään huolella Troodos-vuorten aurinkoisilla rinteillä. Myöhäinen sadonkorjuu maksimoi sokeripitoisuuden, ja sen jälkeen rypäleet kuivataan luonnollisesti auringossa, mikä tehostaa viinin aromeja ja rikkautta.

Commandarian viininvalmistusprosessi sisältää fermentoinnin ja kypsytyksen tammitynnyreissä useiden vuosien ajan, mikä antaa viinille sen monimuotoisuuden ja syvyyden. Sen meripihkanvärinen ulkonäkö paljastaa lumoavia kuivattujen hedelmien, hunajan, pähkinöiden ja mausteiden aromeja. Suussa Commandaria ihastuttaa makeudellaan, jonka tasapainottaa miellyttävä hapokkuus, tarjoten pitkän ja elegantin jälkimaun. Tämä viini on myös tärkeä osa Kyproksen kulttuurisia ja kulinaarisia perinteitä.

Täydellinen kumppani kuivattuja hedelmäjälkiruokia varten tai nautittavaksi sellaisenaan hienostuneena digestiivinä, Commandaria on todellinen ilmentymä kyproslaisesta viiniperinnöstä, joka on löydettävä ja nautittava viinin ystävien keskuudessa ympäri maailmaa.