Chaopan laakso on nouseva viinintuotantoalue Chilessä, jonka potentiaali ja viinien laatu houkuttelevat yhä enemmän viinin harrastajia ja ammattilaisia. Tyynen valtameren ja Andien välissä sijaitseva laakso hyötyy viininviljelylle ihanteellisesta Välimeren ilmastosta, jossa on kuumat päivät ja viileät yöt. Chaopan laakson viinitarhat tuottavat pääasiassa punaisia rypälelajikkeita, kuten Cabernet Sauvignon, Carmenère ja Syrah, sekä valkoisia lajikkeita kuten Sauvignon Blanc.
Maaperän monimuotoisuus, joka vaihtelee graniitista alluviaaliseen maahan, mahdollistaa monimutkaisten terroir-viinien tuottamisen. Chaopan laakson viininviljelijät luottavat kestäviin käytäntöihin ja moderneihin tekniikoihin korostaakseen viinituotantoaan. Tämän alueen viinit erottuvat aromirikkaudestaan, niiden syvyydestä ja erinomaisesta tanniinirakenteestaan.
Viinikellarin hallinnasta kiinnostuneille Chaopan laakson viinien lisääminen kokoelmaan voi rikastuttaa sitä merkittävästi. Hakusanat kuten "chileläiset viinit", "terroir" ja "rypälelajikkeet" ovat välttämättömiä, jotta viinikellarin hallintaohjelmistosi saa parhaan näkyvyyden, kun kyseessä on tämä lupaava alue.