Oaxaca, Etelä-Meksikon ikoninen alue, on maailmanlaajuisesti tunnettu rikkaasta perinnöstään väkevien alkoholijuomien, erityisesti mezcaliin, tuotannossa. Vuorten ja laaksojen välissä sijaitseva Oaxaca tarjoaa ainutlaatuisen terroirin maantieteellisen ja ilmastollisen monimuotoisuutensa ansiosta, mikä synnyttää erilaisia agavekasveja. Mezcal, jota usein kutsutaan "jumalien nektariksi", on tämän alueen henkinen ilmentymä ja se edustaa sen ikivanhoja perinteitä ja tarkkaa käsityötaitoa. Paikalliset tuottajat, usein mestari mezcalerot, yhdistävät perinteistä osaamista ja moderneja tekniikoita tislatakseen poikkeuksellisen laadukkaita väkeviä juomia. Jokainen agavelajike tuo mukanaan oman olemuksensa, luoden makukirjon, joka vaihtelee hedelmäisestä savuisaan ja mukaansatempaaviin maakerroksiin. Paikalliset tislaamot, usein pieniä perheyrityksiä, avaavat auliisti ovensa uteliaille tarjoten ainutlaatuisen kurkistuksen niiden tuotantoprosesseihin ja ikivanhoihin perinteisiin. Kenelle tahansa, joka on omistautunut väkevien alkoholijuomien kellarinhallinnan taiteeseen, Oaxaca näyttäytyy alueena, joka on välttämätön ja tarjoaa vertaansa vailla olevaa rikkautta sekä syvällisen kulttuurinäkökulman Meksikon kiehtovaan väkevien juomien maailmaan.