Kreeta, joka on kuuluisa aurinkoisista maisemistaan ja rikkaasta historiastaan, on myös ainutlaatuinen mikrocosmos kreikkalaisten väkevien alkoholijuomien perinteestä. Egeanmerellä sijaitseva vuoristoinen saari on tunnettu tsikoudian tuotannosta, joka on voimakas ja aromaattinen väkevä alkoholijuoma, samanlainen kuin raki. Tsikoudian valmistus on syvälle juurtunut kreetalaiseen kulttuuriin ja se liittyy usein perhejuhliin ja yhteisiin aterioihin. Kreetan tislaamot, usein perheomisteisia, säilyttävät perinteisiä tislausmenetelmiä, jotka antavat tälle väkevälle alkoholijuomalle sen erottuvan luonteen. Tislaajat käyttävät pääasiassa paikallisista lajikkeista peräisin olevia rypäleitä, saavuttaen juoman, joka on sekä voimakas että hienovaraisesti tuoksuva. Välimeren ilmasto, kuumine ja kuivine kesineen sekä leutoine talvineen, suosii korkealaatuisten viiniköynnösten viljelyä, varmistaen erinomaisen raaka-aineen. Väkevien alkoholijuomien harrastajille ja kellarinhallinnoijille Kreeta tarjoaa aistien aarreaitan sekä mahdollisuuden tutustua vuosisatoja vanhoihin perinteisiin. Investoiminen kreetalaisiin väkeviin alkoholijuomiin rikastuttaa kokoelmaa, lisäten mukaan perinteistä ammattitaitoa ja kulttuuriperintöä, josta voi nauttia ja jota voi jakaa.