Frankovka modrá on merkittävä punaviinilajike Keski- ja Itä-Euroopassa, erityisesti Slovakiassa, Tšekissä, Unkarissa ja Itävallassa (missä sitä kutsutaan myös nimellä Blaufränkisch). Lajikkeen viinit tunnetaan syvän rubiininpunaisesta väristään sekä vivahteikkaasta ja moniulotteisesta aromiprofiilistaan. Tuoksussa korostuvat tumma kirsikka, mustikka, karhunvatukka sekä hennot yrtit ja hienovarainen mausteisuus, kuten valkopippuri ja lakritsi. Suussa Frankovka modrá -viinit ovat keskivartaloisia, raikkaan hapokkaita ja keskitanniinisia, mikä tuo niihin eloisan rakenteen ja pitkän, miellyttävän jälkimaun.
Tärkeimmät viljelyalueet sijaitsevat Keski-Euroopassa, erityisesti Slovakiassa (pl. Malokarpatská-, Nitrianska- ja Južnoslovenská-alueilla), Tšekissä (Morava), Itävallan Burgenlandissa ja Unkarin Sopronissa. Tyypillisesti Frankovka modrásta tuotetaan nuoria, helposti lähestyttäviä viinejä, mutta lajike soveltuu myös tammikypsytykseen, jolloin viini saa lisää syvyyttä ja mausteisuutta.
Ruokasuosituksina Frankovka modrá sopii erityisen hyvin paistetulle tai grillatulle punaiselle lihalle, riistalle sekä voimakkaasti maustetuille lihapadoille. Lisäksi se toimii mainiosti kovan juuston ja aromaattisten kasvisruokien kanssa.