Carignano on Välimeren alueen perinteinen rypälelajike, jonka aromiprofiilissa korostuvat tummat marjat, kuten mustaherukka, karhunvatukka ja hapankirsikka, yhdistettynä mausteisiin, yrttisiin ja maanläheisiin vivahteisiin. Maussa Carignano-viinit ovat täyteläisiä, rakenteeltaan napakoita ja usein vivahteikkaan tanniinisia, mutta pehmeämausteisia. Tyypillisesti rypäleestä tuotetaan voimakkaita punaviinejä, joissa on runsas maku ja hyvä hapokkuus.
Carignanoa viljellään erityisesti Sardiniassa, jossa se tunnetaan nimellä Carignano del Sulcis, sekä Kataloniassa (Espanja), Etelä-Ranskassa (Languedoc-Roussillon) ja Chilessä. Sardinian viinit ovat aromikkaita ja elegantteja, Katalonian viineissä korostuu rustiikkisuus.
Tyyppilliset Carignano-viinit ovat runsaan hedelmäisiä ja sopivat hyvin sekä nuorena juotaviksi että kypsytettyinä nautittaviksi. Niitä tuotetaan sekä yhden rypäleen viineinä että sekoiteviineinä.
Ruokasuosituksena Carignano sopii erityisen hyvin naudanliha- ja lammasruokien, riistaruokien, grillattujen liharuokien sekä vahvojen juustojen kanssa. Mausteisuus ja hapokkuus tekevät siitä erinomaisen kumppanin myös tomaattipohjaisille pastoille ja pataruoille.
──── 🍷 ────
👉 Tai tutustu sovellukseen tarkemmin
Viniou – viinivarastosi hallinta yksinkertaistettuna