Punainen rypälelajike

Javanero on harvinainen viinirypälelajike, joka tunnetaan erityisesti monipuolisesta aromiprofiilistaan ja raikkaasta makumaailmastaan. Tuoksussa korostuvat eksoottiset hedelmät, kuten ananas ja passionhedelmä, sekä lempeä kukkaisuus ja vivahde tuoretta ruohoa. Maku on elegantti ja tasapainoinen, siinä yhdistyvät sitrushedelmien raikkaus, hentoinen mineraalisuus ja pehmeä happorakenne, joka jättää pitkän ja miellyttävän jälkivaikutelman.

Javaneroa viljellään ensisijaisesti Kaakkois-Euroopan lämpimillä alueilla sekä Välimeren ilmastovyöhykkeillä, joissa rypäle saa kehittyä rauhassa, säilyttäen kuitenkin eloisan hapokkuutensa. Javanero-viinit valmistetaan pääosin raikkaiksi ja aromikkaiksi valkoviineiksi, mutta lajike taipuu myös eleganteiksi kuohuviineiksi sekä aromivalkoviinien blendikomponenteiksi.

Ruokasuosituksina Javanero-viinit sopivat mainiosti merenelävien, raikkaiden salaattien, kevyiden äyriäisruokien ja tuoreiden vuohenjuustojen pariksi. Monipuolisuutensa ansiosta Javanero täydentää myös Välimeren keittiön kasvisannoksia ja kevyitä pastoja, tuoden esiin raaka-aineiden puhtaat maut.

Rypälelajikkeen Javanero tärkeimmät alueet

Alueita ei löydy rypäleelle Javanero.