Punainen rypälelajike

Quebranta-rypäle on Perun tärkein paikallinen viinirypälelajike, jota arvostetaan erityisesti piscon tuotannossa. Sen ainutlaatuinen aromiprofiili on hillitty, mutta siinä voi havaita hentoa vihreää omenaa, tuoretta ruohomaisuutta, hiukan mantelia sekä hienovaraisia kukkaisia sävyjä, kuten jasmiinia. Maultaan Quebranta on melko täyteläinen, hieman öljyinen ja matalahappoinen, mikä tuottaa pehmeän ja pyöreän suutuntuman.

Pääasialliset viljelyalueet sijaitsevat Perun rannikolla, erityisesti Ican, Liman ja Piuran maakunnissa, joissa lämpimät ilmasto-olosuhteet ja köyhä maaperä tuovat rypäleeseen sen tunnusomaiset piirteet.

Quebrantasta valmistetaan tyypillisesti piscoa, mutta siitä tehdään myös rajoitettuja määriä valkoviiniä, joilla on kevyen hedelmäinen, kuivahko profiili ja pehmeät tanniinit. Piscon kohdalla Quebranta tarjoaa vahvan rungon ja maltillisen aromikkuuden.

Ruokanautintoihin Quebranta sopii erityisen hyvin cevichen, grillatun kalan, vihannesruokien sekä mietojen juustojen kanssa. Piscon pehmeä maku ja monitahoinen aromi täydentävät erinomaisesti sekä aromaattisia että kevyempiä perulaisia ruokalajeja.

Rypälelajikkeen Quebranta tärkeimmät alueet

Alueita ei löydy rypäleelle Quebranta.