Valkoinen lajike

Saint-Pépin on harvinainen, mutta arvostettu valkoviinirypälelajike, jota viljellään etenkin Pohjois-Amerikan viileillä viinialueilla, kuten Yhdysvaltain koillisosissa ja Kanadan Ontarion ja Québecin provinsseissa. Tämän lajikkeen viinit tunnetaan raikkaasta ja monipuolisesta aromiprofiilistaan, jossa yhdistyvät kypsät vihreät omenat, päärynä, sitrusmaisuus sekä hienovaraiset kukkaiset ja mausteiset vivahteet. Maussa Saint-Pépin on raikas, eloisalla hapokkuudella varustettu ja usein keskitäyteläinen. Viinin olemus tuo mieleen Sauvignon Blancin keveyden ja Chardonnayn elegantin rakenteen. Tyypillisiä tyylejä ovat kuivat ja puolikuivat valkoviinit sekä satunnaiset makeammat jälkiruokaviinit, jotka säilyttävät hedelmäisyyden ja tuoreen hapokkuuden. Saint-Pépin sopii erinomaisesti äyriäisten, kevyiden kala-aterioiden ja vaaleiden liharuokien, kuten kanan ja kalkkunan, kanssa. Myös raikkaat vihreät salaatit ja mietojen juustojen yhdistelmät tuovat lajikkeen parhaat puolet esiin. Vähäinen tammikypsytys korostaa viinin luonnollista raikkautta ja aromaattisuutta.

Rypälelajikkeen Saint-Pépin tärkeimmät alueet

Alueita ei löydy rypäleelle Saint-Pépin.