Valkoinen lajike

Vidale Blanc on suhteellisen harvinainen valkoinen rypälelajike, joka tunnetaan raikkaasta ja moniulotteisesta aromiprofiilistaan. Sen tuoksussa korostuvat vihreän omenan, päärynän ja valkoisten kukkien vivahteet, joita täydentävät kevyet sitrusmaisen limen sävyt sekä hienovarainen mineraalisuus. Maku on eloisa ja hedelmäinen, kuivaan ja puolikuivaan taipuva, jossa tasapainoinen hapokkuus antaa viinille raikkautta ja pituutta. Jälkimaku viipyilee hennon mantelisuuden ja greipin sävyissä.

Vidale Blancin tärkeimmät viljelyalueet löytyvät Ranskan Loire-joen varrelta sekä Pohjois-Espanjasta, mutta viime vuosina lajiketta on alettu viljellä myös Etelä-Saksan ja Yhdysvaltojen viileämmillä viinialueilla. Tavallisimmat tyylit ovat teräksessä kypsytetyt kuivat ja puolikuivat valkoviinit, mutta lajike taipuu myös elegantteihin kuohuviineihin sekä joskus kevyesti tammitettuihin versioihin.

Suositelluista ruokapareista korostuvat merenelävät, kuten grillatut katkaravut ja simpukat, sekä kevyet kala- ja kanaruoat. Vidale Blanc sopii myös mainiosti kasvisruokien ja raikkaiden salaattien kanssa, erityisesti yrteillä ja sitruunalla maustettuna.

Rypälelajikkeen Vidale Blanc tärkeimmät alueet

Alueita ei löydy rypäleelle Vidale Blanc.