Phoenix-rypälelajike on monipuolinen ja kestävä lajike, jonka alkuperä juontaa Saksaan. Aromiprofiilissa korostuvat vihreän omenan, rapean päärynän ja tuoreen karviaisen vivahteet, joita täydentävät kevyet sitrusaromit ja hienovarainen kukkaisuus. Suussa viini on raikas, hapokas ja hedelmäinen, usein tasapainoisella rakenteella ja puhtaalla jälkimaulla.
Phoenix-lajiketta viljellään laajimmin Saksassa, etenkin Rheinhessenin ja Pfalzin alueilla, mutta sitä löytyy myös viileämmiltä alueilta Isossa-Britanniassa, Alankomaissa ja Skandinaviassa viininviljelyn uusissa projekteissa.
Tyypillisesti Phoenixista valmistetaan raikkaita, kuivia valkoviinejä, joista parhaimmillaan syntyy hyvin puhtaita ja aromikkaita, joskus myös kevyesti puolikuivia tai kuohuviinimäisiä tyylejä.
Suositeltavat ruokaparit sisältävät kevyet kala- ja äyriäisruoat, kasvisruoat kuten parsa ja salaatti, sekä pehmeät, miedot juustot. Viinin hapokkuus korostaa erityisesti savustetun kalan ja raikkaiden salaattien makuja, tehden siitä oivan valinnan monipuolisiin ruokapöytiin.