Kakhet on ainutlaatuinen rypälelajike, joka on perinteisesti viljelty erityisesti Georgian Kakhetin alueella, mutta myös muualla Kaukasuksella. Sen viinit tunnistaa syvän kullankeltaisesta väristä sekä monivivahteisesta aromiprofiilista: ne tarjoavat persikan, aprikoosin ja hunajamelonin vivahteita, joita täydentävät kuivatut yrtit, kevyet mausteet ja hennot mantelin sävyt. Maultaan Kakhet-viinit ovat runsaita, suuntäyttäviä ja tasapainoisia, joissa on eloisa hapokkuus sekä miellyttävä tanniinisuus – erityisesti, jos viini on valmistettu perinteisellä qvevri-menetelmällä.
Pääasialliset viljelyalueet sijaitsevat Alazani-laakson ympäristössä, jossa lämpimät päivät ja viileät yöt takaavat rypäleiden optimaalisen kypsymisen. Tyypillisesti Kakhetista valmistetaan kuivia, puolikuivia ja usein myös oransseja viinejä, joilla on hyvä kypsytyspotentiaali.
Ruokapöydässä Kakhet-viinit sopivat erinomaisesti grillatun kanan, lammasastian sekä mausteisten juustojen kanssa. Paikalliset suositukset sisältävät myös tummaa leipää, hapanmaitotuotteita ja kasvisruokia, joita viinin runsas rakenne mainiosti säestää.