Picardan on harvinainen ja vähän viljelty valkoinen rypälelajike, jota arvostetaan erityisesti RhĂ´ne-joen etelän viinialueilla, erityisesti Châteauneuf-du-Papeân sekoitteissa. Picardan tuottaa usein hienostuneita viinejä, joiden aromiprofiilissa korostuvat raikkaat sitrusvivahteet, vihreiden omenoiden kepeys sekä hento kukkaisuus. Maku on yleensä kevyt, hapokas ja virkistävä, mutta tasapainoinen â siinä on herkkää mineraalisuutta sekä vaaleiden hedelmien, kuten melonin ja päärynän, vivahteita. Jälkimaku on miellyttävän raikas.
Tärkeimmät viljelyalueet ovat Etelä-Rhônen lisäksi Languedoc, mutta lajin viljelyala on jäänyt vähäiseksi. Picardan esiintyy lähes yksinomaan sekoiteviineissä, joiden tarkoitus on tuoda viiniin lisää keveyttä, pirteyttä ja aromien monipuolisuutta. Tyypillisiä tyyliä ovat kuivat, kevyet ja elegantit valkoviinit, jotka sopivat hyvin nuorena nautittaviksi.
Ruokasuosituksina Picardan pohjaiset viinit täydentävät erityisen hyvin mereneläviä, vaalealihaisia kaloja, simpukoita ja mietoja salaattiannoksia sekä vuohenjuustosalaatteja â niiden hapokkuus ja kepeys korostavat ruokalajien hienovaraisia makuja mainiosti.
Ranska
ââââ đˇ ââââ
đ Tai tutustu sovellukseen tarkemmin
Viniou â viinivarastosi hallinta yksinkertaistettuna