Douce Moën on harvinainen ja arvostettu rypälelajike, joka tunnetaan erityisesti hienostuneesta aromi- ja makuprofiilistaan. Sen viinit ilmentävät tyypillisesti kukkaisia vivahteita kuten valkoista persikkaa, appelsiininkukkaa sekä hentoa passionhedelmää, joita tukevat hunajaiset ja hyvin tasapainoiset happorakenteet. Jälkimaku on usein pitkä ja elegantti, sisältäen kypsien trooppisten hedelmien sävyjä sekä hentoja mineraalisia nuotteja.
Tärkeimmät viljelyalueet Douce Moënille löytyvät pääasiassa Ranskan lounaisosista sekä osista Pohjois-Espanjaa, joissa viileä mikroilmasto ja kalkkipitoiset maaperät tukevat lajikkeen aromien kehittymistä.
Douce Moën -rypäleestä valmistetaan niin kuivia valkoviinejä kuin puolimakeita ja makeita jälkiruokaviinejä. Viinit ovat usein vivahteikkaita ja monikerroksisia, säilyttäen sekä raikkauden että aromikkuuden.
Ruokasuosituksina Douce Moën -viinit sopivat erinomaisesti äyriäisille, kuten kampasimpukoille sekä grillatulle vaalealle kalalle. Makeammat tyylit täydentävät hienosti hanhenmaksaa, sinihomejuustoja ja hedelmäisiä jälkiruokia.