Keratsuda on harvinainen ja mielenkiintoinen rypälelajike, joka tunnetaan erityisesti hienostuneesta aromiprofiilistaan ja monipuolisista käyttömahdollisuuksistaan. Sen viineissä on tyypillisesti raikkaita sitrushedelmien ja vihreän omenan aromeja, joita täydentävät vaaleat kukkaiset vivahteet ja herkät mineraaliset sävyt. Maussa korostuvat tasapainoinen hapokkuus ja kepeät, hedelmäiset vivahteet, jotka tuovat viiniin raikkautta ja eloisuutta.
Tärkeimmät viljelyalueet Keratsudalle löytyvät pääasiassa Pohjois-Kreikan viileämmiltä alueilta, jossa rypäleen hienovaraiset piirteet pääsevät oikeuksiinsa. Keratsudasta valmistetaan enimmäkseen raikkaita valkoviinejä, joista löytyy sekä kuivia että puolikuivia versioita. Joissakin tapauksissa lajiketta käytetään myös aromaattisissa sekoitusviineissä, jolloin sen hienostuneet aromit korostavat kokonaisuutta.
Ruokasuosituksina Keratsuda-viinit sopivat erinomaisesti merenelävien, kevyiden kala-annosten sekä tuoreiden salaattien kumppaniksi. Myös vaaleat lihat, kuten kana ja kalkkuna, sekä pehmeät vuohenjuustot muodostavat hienostuneen yhdistelmän tämän rypäleiden aromikkaan ja elävän viinin kanssa.