Dimiat on harvinainen valkoinen rypälelajike, jota viljellään erityisesti Bulgariassa ja joissakin lähialueen Itä-Euroopan viinialueilla. Dimiat-viineille on tyypillistä kevyt ja raikas profiili, jossa nousevat esiin kukkaiset vivahteet sekä vihreän omenan ja sitrushedelmien aromit. Maussa tuntuvat usein vihreä omena, lime ja välillä meloninen makeus, joita tasapainottaa raikas hapokkuus ja hienovarainen mineraalisuus.
Tärkeimmät viljelyalueet löytyvät Bulgarian Mustanmeren rannikolta sekä Plovdivin ja Tonavan ylängöiltä, missä rypäle menestyy hyvin lauhkeassa ilmastossa. Dimiatia käytetään yleisimmin yksittäislajikeviineihin, mutta se voi esiintyä myös sekoiteviinien osana tuomassa raikkautta ja aromikkuutta.
Tyypilliset Dimiat-viinit ovat kuivia, kevyitä tai puolikuivia ja sopivat nautittavaksi nuorina. Niiden eläväinen hapokkuus ja hillitty hedelmäisyys tekevät niistä erinomaisia ruokaviinejä. Dimiat yhdistyy hyvin tuoreiden merenelävien, kevyiden vuohenjuustosalaattien, höyrytetyn kalan ja kasvisruokien kanssa – myös kevyet aasialaiset maut korostavat tämän viinin raikkautta.