Pamid on perinteinen, erityisesti Balkanin alueella viljelty punainen rypälelajike, jota arvostetaan keveiden ja hedelmäisten viinien raaka-aineena. Sen aromimaailmassa korostuvat tuoreet punaiset marjat, kuten kirsikka ja vadelma, sekä hienovaraiset kukkaiset vivahteet. Makuprofiili on pehmeä, matalahappoinen ja vähätanniininen, mikä tekee Pamid-viineistä helposti lähestyttäviä sekä nautittavia nuorena.
Tärkeimmät viljelyalueet sijaitsevat Bulgariassa, erityisesti Trakian alangoilla ja Pohjois-Bulgariassa, mutta Pamidia kasvatetaan myös Kreikassa, Makedoniassa ja muissa Kaakkois-Euroopan maissa. Tyypillisesti Pamidista valmistetaan vaaleahkoja punaviinejä, jotka ovat kevyitä, raikkaita ja hedelmäisiä, ja niissä on alhainen alkoholipitoisuus.
Pamid-viinit sopivat erinomaisesti nautittaviksi viileinä ja yhdistettäväksi kevyisiin ruokiin. Parhaat ruokasuositukset sisältävät grillattuja vihanneksia, vaaleaa lihaa, pehmeitä juustoja sekä perinteisiä Välimeren kevyitä ruokia. Lajikkeen luontainen raikkaus ja hedelmäisyys tuovat korostusta monipuolisissa makumaailmoissa.