Valkoinen lajike

Condrieu on harvinainen ja arvostettu valkoviinialue Ranskassa, jonka viinit tuotetaan yksinomaan Viognier-rypäleestä. Tyypillisesti Condrieu-viinit ovat erittäin aromaattisia ja tuoksuvat intensiivisesti persikalle, aprikoosille, kypsälle päärynälle sekä kukkaisille aromeille kuten orvokille ja magnolialle. Maku on täyteläinen, silkkinen ja pyöreä, usein jopa kermainen, ja jälkimaku on pitkä sekä elegantin mausteinen, jossa voi häivähtää mantelia ja hunajaa.

Pääasialliset viljelyalueet sijaitsevat Rhônen pohjoisosassa, erityisesti jyrkillä, graniittipitoisilla terasseilla Rhône-joen varrella. Condrieu-viinit tunnetaan yksilöllisestä tyylistään: ne ovat useimmiten kuivia, mutta joskus niissä esiintyy aavistus jäännössokeria, joka korostaa hedelmäisyyttä.

Sopivia ruokayhdistelmiä ovat mm. savustettu kala, äyriäiset, kampasimpukat ja hummeri, mutta myös kermaiset kanaruoat sekä tuoreet vuohenjuustot. Viinin elegantti aromi- ja makuprofiili tekee siitä erinomaisen parin myös itämaiseen makumaailmaan perustuville ruoille, kuten mausteisille curryille sekä aromaattisille vihannesruoille.

Rypälelajikkeen Condrieu tärkeimmät alueet

Alueita ei löydy rypäleelle Condrieu.

Condrieu-pohjaiset viinit

Nuoruus

Rhônen laakso - Côte-rôtie - 2019

Domaine Guy Bernard - Coteau de Bassenon
Pullo (75 cl)