Uva blanca on espanjalainen vaalea rypälelajike, joka tunnetaan erityisesti raikkaista ja aromaattisista viineistään. Tuoksuprofiilissa korostuvat valkoiset kukat, vihreä omena, sitruuna ja kevyet trooppiset hedelmät. Maku on eloisan hapokas, keskikehoinen ja usein mineraalinen, minkä ansiosta viinit ovat sekä puhtaita että virkistäviä.
Tärkeimmät viljelyalueet sijaitsevat Espanjan koillis- ja keskiosissa, erityisesti Navarran, Kastilia-La Manchan ja Galician viinialueilla. Ilmastolliset vaihtelut mahdollistavat lajikkeen monipuolisen ilmentymisen erilaisissa ympäristöissä.
Uva blanca -rypäleestä valmistetaan tyypillisesti nuoria, kuivahkoja ja hedelmävetoisia valkoviinejä. Joissakin tapauksissa viinit voivat olla hapokkaampia ja mineraalisempia, kun taas lämpimämmillä alueilla voidaan löytää kypsempiä ja rehevämpiä makuprofiileja. Harvoin siitä valmistetaan myös kevyitä kuohuviinejä.
Viinit sopivat erinomaisesti yhteen merenelävien, tuoreiden salaattien, pehmeiden vuohenjuustojen ja kevyiden kasvisruokien kanssa. Hyvä hapokkuus tasapainottaa rasvaisuutta hienosti, ja raikas hedelmäisyys korostaa ruokkien puhtaita makuja.