Punainen rypälelajike

Petit Grelot -lajike tarjoaa monimuotoisen ja vivahteikkaan aromiprofiilin, jolle ovat tyypillisiä kypsät keltaiset hedelmät, kuten persikka ja päärynä, sekä hienovaraiset kukkaiset vivahteet ja hentoinen mausteisuus. Maku on raikas, elegantilla hapokkuudella ja tasapainoisella suutuntumalla, jonka lopussa voi aistia hieman mineraalisuutta. Petit Grelot'ta viljellään pääasiassa Etelä-Ranskan sekä Ranskan Atlantin rannikon viinialueilla, joissa sen matalaa satoa arvostetaan laadun takeena.

Tämä rypäle on usein käytetty erilaisissa valkoviinityyleissä, kuten kuivin ja puolikuivin viinein, sekä tuoreissa ja aromaattisissa sekoiteviineissä. Monesti Petit Grelot yhdistyy muiden paikallisten lajikkeiden kanssa, mutta myös yhden lajikkeen viineissä sen luonne pääsee hyvin esille.

Ruokasuosituksina Petit Grelot’n raikkaus ja aromikkuus korostuvat erityisesti tuoreiden merenelävien, grillatun kalan sekä kesäisten salaattien kanssa. Se sopii erinomaisesti myös mietojen vuohenjuustojen ja kauden vihannesten kera, jolloin viinin hedelmäisyys ja kokonaisuus tasapainottavat makuelämystä hienostuneesti.

Rypälelajikkeen Petit Grelot tärkeimmät alueet

Alueita ei löydy rypäleelle Petit Grelot.