Pederna, joka tunnetaan myös nimellä Arinto, on portugalilainen valkoviinirypälelajike, joka tunnetaan erityisesti eloisuudestaan ja raikkaasta hapokkuudestaan. Sen aromiprofiilissa korostuvat vihreät omenat, sitruuna, limetti ja kevyet yrttivivahteet, joiden rinnalla voi aistia hienovaraisia mineraali- ja suolaisuussävyjä. Maku on usein kuiva, keskitäyteläinen ja virkeä, jättäen pitkän, raikkaan jälkivaikutelman.
Pedernaa viljellään laajasti Vinho Verden alueella Pohjois-Portugalissa, missä se on paikallisten raikkaiden ja keveiden valkoviinien peruslajike. Lisäksi sitä tavataan Dãon ja Bairradan viinialueilla, joissa rypäleestä valmistetaan myös iän kestävää viiniä.
Tyypilliset Pederna-viinit ovat nuoria, aromaattisia ja hapokkaita, mutta lajikkeen kyky kestää kypsytystä tuottaa myös kompleksisempia, moniulotteisia valkoviinejä. Viini toimii erityisen hyvin äyriäisten, tuoreiden simpukoiden, grillatun kalan ja kevyiden salaattien parina. Myös mieto vuohenjuusto ja sitruunapohjaiset kasvisruoat ovat erinomaisia makupareja Pederna-viinin raikkaalle profiilille.