Douce Noire on vanha ranskalainen rypälelajike, joka tunnetaan kansainvälisesti myös nimillä Bonarda ja Charbono. Sen aromiprofiilissa korostuvat tummat marjat, erityisesti mustaherukka, karhunvatukka ja luumu, joita täydentävät hienovaraiset lakritsin, nahkan ja mausteiden vivahteet. Maultaan viinit ovat keskitäyteläisiä tai täyteläisiä, pehmeillä tanniineilla ja hyvässä tasapainossa olevan hapokkuuden ansiosta. Jälkimaussa voi aistia maanläheisiä ja yrttimäisiä sävyjä, jotka lisäävät syvyyttä viiniin.
Tärkeimmät Douce Noire -viljelyalueet ovat nykyään Argentiinassa, missä sitä viljellään erityisesti Mendoza-alueella, sekä Kaliforniassa Yhdysvalloissa. Euroopassa lajiketta esiintyy edelleen rajoitetusti Savoien ja Cahorsin seuduilla Ranskassa.
Tyypillisesti Douce Noire -viinit valmistetaan joko nuorina juotavina, hedelmäisinä punaviineinä tai pidempään kypsytettyinä, jolloin viinit saavat monimutkaisia aromeita ja rakenteellista syvyyttä. Lajike soveltuu myös sekoiteviinien osatekijäksi antamaan väriä ja runkoa.
Ruokasuosituksissa Douce Noire sopii mainiosti tuhdimpien liharuokien, kuten grillatun naudanlihan, lampaan ja pataruokien pariksi. Lisäksi viini tukee hyvin kovempia juustoja ja savustettuja lihoja, täydentäen aterian makumaailmaa hienostuneesti.
Ranska
──── 🍷 ────
👉 Tai tutustu sovellukseen tarkemmin
Viniou – viinivarastosi hallinta yksinkertaistettuna