Valkoinen lajike

Chasselas Flétri on ainutlaatuinen viiniköynnöslajike, jota viljellään erityisesti Sveitsin Valais’n alueella. Tämä rypäle tunnetaan erityisesti siitä, että sen sadonkorjuu tehdään myöhään ja rypäleet kuivuvat osittain köynnöksellä, mikä tuo viiniin konsentroituneisuutta ja makeutta. Aromiprofiilissa korostuvat kuivatut hedelmät, kuten aprikoosi ja persikka, hunaja, mantelisuus sekä hienostunut kukkaisuus. Maussa esiintyy runsasta hedelmäisyyttä, hienovaraista mausteisuutta ja joskus jopa aavistus mineraalisuutta, mikä tuo viiniin tasapainoa makeuden rinnalle.

Pääasialliset tuotantoalueet löytyvät Sveitsin lisäksi myös Ranskan Alsacesta sekä harvemmin Saksan eteläisiltä viinialueilta. Chasselas Flétri -viinit valmistetaan tyypillisesti jälkiruokaviineinä, joissa on korkea jäännössokeri mutta silti runsas hapokkuus, mikä pitää viinin raikkaana eikä anna makeuden hallita kokonaisuutta.

Ruokasuosituksina mainittakoon sinihomejuustot, hedelmäiset jälkiruoat kuten tarte tatin, sekä Foie Gras. Myös yksinkertaiset manteli- tai hunajakakut ovat erinomaisia kumppaneita tämän elegantin makean viinin kanssa.

Rypälelajikkeen Chasselas Flétri tärkeimmät alueet

Alueita ei löydy rypäleelle Chasselas Flétri.