Souvignier gris on suhteellisen uusi rypälelajike, joka kehitettiin Saksassa yhdistämällä Cabernet Sauvignon ja Bronner -lajikkeet. Aromiprofiililtaan Souvignier gris tarjoaa hienostuneen yhdistelmän kypsää päärynää, persikkaa sekä trooppisia hedelmiä, kuten mangoa ja ananasta. Lisäksi mausta löytyy usein hillittyä sitruksisuutta sekä hentoa kukkaisuutta ja mausteisuutta, taustalla kevyt mineraalisuus. Suussa viini on keskitäyteläinen, raikkaan hapokas ja miellyttävän tasapainoinen.
Souvignier gris’n viljely keskittyy erityisesti Saksaan – Baden ja Rheinhessen ovat merkittäviä alueita – mutta sitä löytyy yhä enenevässä määrin myös Itävallasta ja erityisesti viileämmiltä viinialueilta Keski-Euroopassa.
Tyypillisesti Souvignier gris tuottaa raikkaita kuivia valkoviinejä, mutta lajiketta käytetään myös monipuolisesti sekä hapokkaiden että hieman täyteläisempien, tammikypsytettyjen viinien valmistukseen. Joissakin tapauksissa siitä tehdään myös mousseravia viinejä.
Ruokasuosituksina Souvignier gris soveltuu erinomaisesti tuoreiden äyriäisten, valkolihaisten kalaruokien, kevätsalaattien sekä miedosti maustettujen aasialaisten ruokien kanssa – myös pehmeät, vähäsuolaiset juustot toimivat hyvin tämän viinin kanssa.
Ranska
──── 🍷 ────
👉 Tai tutustu sovellukseen tarkemmin
Viniou – viinivarastosi hallinta yksinkertaistettuna