Punainen rypälelajike

Corvese on harvinainen ja arvostettu rypälelajike, joka tunnetaan erityisesti vivahteikkaasta aromiprofiilistaan. Sen tuoksussa voi aistia kypsiä punaisia marjoja, kuten kirsikkaa ja karpaloa, sekä hienovaraista kukkaisuutta ja yrttisiä sävyjä. Maku on yleensä tasapainoinen, puolitäyteläinen ja raikkaan hapokas, minkä ansiosta viinillä on eloisa, mutta pehmeä suutuntuma. Tyypillisesti Corvese-rypälettä viljellään Pohjois-Italian viinialueilla, erityisesti Emilian ja Veneton kukkuloilla, joissa vaihteleva maaperä korostaa lajikkeen uniikkeja piirteitä.

Tyypillisimmät Corvese-viinityylit ovat nuoria, eloisia punaviinejä sekä raikkaita roséviinejä. Punaviinit ovat erinomaisia nautittavaksi nuorina, jolloin niiden marjaisuus ja kukkaisuus ovat selkeimmillään. Roséversioissa korostuu rypäleen raikkaus ja eloisa hapokkuus.

Corvese-rypäleestä valmistetut viinit sopivat hyvin monipuoliseen ruokapöytään. Erityisesti ne täydentävät kevyehköjä liharuokia kuten vasikkaa tai kinkkua, tuoreita pastaruokia sekä mietoja juustoja. Viinin raikas hapokkuus tekee siitä myös oivan kumppanin tomaattipohjaisille ruoille ja grillatuille vihanneksille.

Rypälelajikkeen Corvese tärkeimmät alueet

Alueita ei löydy rypäleelle Corvese.