Blauer Burgunder, tunnetaan myös nimellä Pinot Noir, on arvostettu rypälelajike, joka tunnetaan erityisen hienostuneista ja elegantin kevyistä punaviineistään. Aromiprofiililtaan Blauer Burgunder tarjoilee punaisten marjojen sävyjä, kuten kirsikkaa, vadelmaa ja herukkaa, usein hennolla kukkaisuudella ja hienovaraisilla maanläheisillä vivahteilla, kuten sienillä ja metsänpohjalla. Maku on yleensä silkkisen pehmeä, hapokas ja tasapainoinen, tanniinit ovat hienostuneita ja jälkimaku pitkä.
Tärkeimmät viljelyalueet sijaitsevat erityisesti Ranskan Burgundissa, Saksan viinialueilla (esim. Baden ja Pfalz), Itävallassa, sekä myös Uudessa-Seelannissa ja Kaliforniassa. Blauer Burgunderista valmistetaan pääasiassa kevyitä ja keskitäyteläisiä punaviinejä, mutta sitä käytetään myös erinomaisiin roséviineihin ja tietyissä tapauksissa jopa kuohuviinien, kuten sampanjan, tuotantoon.
Ruokasuosituksena Blauer Burgunder sopii erinomaisesti ankalle, riistaviin, vaalealle lihalle sekä sieniruokiin. Myös pehmeät juustot ja esimerkiksi paahdetut kasvikset täydentävät viinin makumaailmaa hienosti.
Itävalta
Italia
──── 🍷 ────
👉 Tai tutustu sovellukseen tarkemmin
Viniou – viinivarastosi hallinta yksinkertaistettuna