Plavac Mali on Kroatian tunnetuimpia ja arvostetuimpia punaisia rypälelajikkeita, joka tunnetaan täyteläisestä luonteestaan ja voimakkaasta persoonallisuudestaan. Sen aromimaailma on rikas: tyypillisesti viineissä korostuu tumma kirsikka, luumu, viikunat sekä hienovaraiset yrttiset ja mausteiset vivahteet. Maku on täyteläinen, lämpimän hedelmäinen ja usein melko korkea-alkoholinen, tanniinit ovat kypsiä ja rakenne runsas.
Plavac Mali viljellään erityisesti Dalmatian kivikkoisissa, aurinkoisissa rinteissä, kuten Pelješacin ja Hvarin saaren viinialueilla. Näillä alueilla ilmasto ja maaperä korostavat rypäleen kypsän hedelmäistä ja mausteista luonnetta.
Tyypilliset Plavac Mali -viinit vaihtelevat nuorekkaista ja raikkaista arjen viineistä pitkään kypsyneisiin, kompleksisiin huippuviineihin. Suosituimmat tyylit ovat täyteläiset punaviinit, joilla on hyvä kypsytyspotentiaali, mutta lajikkeesta valmistetaan myös roseeviinejä.
Ruokapöydässä Plavac Mali sopii erityisesti grillatun lihan, kypsien juustojen, lammas- ja riistaruokien sekä vahvojen välimerellisten ruokien kaveriksi. Se on erinomainen valinta tuhdille kroatialaiselle aterialle.
Kroatia
──── 🍷 ────
👉 Tai tutustu sovellukseen tarkemmin
Viniou – viinivarastosi hallinta yksinkertaistettuna