Mujuretuli on georgialainen punaviinilajike, joka tunnetaan syvän rubiininpunaisesta väristään ja intensiivisestä aromiprofiilistaan. Sen tuoksussa on tunnistettavissa tummaa kirsikkaa, mustaherukkaa ja luumua, jotka saavat hienovaraisen täydennyksen mausteisuudesta kuten neilikasta sekä savuisista, balsamisista vivahteista. Maku on täyteläinen, pehmeästi tanniininen ja tasapainoinen, jättäen pitkän jälkivaikutelman punaisista marjoista, lakritsista ja kevyestä suklaisesta lämpimästä aromista.
Pääasialliset viljelyalueet sijaitsevat Georgian Kakhetin ja Kartlin viinialueilla, joissa rypäleen ainutlaatuiset ominaisuudet pääsevät oikeuksiinsa. Mujuretulista valmistetaan usein sekä yksittäisviinejä että sekoitteita muiden alueellisten lajikkeiden, kuten Saperavin kanssa.
Tyyppilliset Mujuretuli-viinit ovat voimakkaita punaviinejä, joissa on syvä väri ja runsas suutuntuma. Niitä kypsytetään usein tammessa, mikä lisää viinin moniulotteisuutta. Parhaimmillaan Mujuretuli on tummien liharuokien, kuten grillatun lampaan, naudanlihapatojen sekä tuhdin juustotarjottimen seurana. Myös mausteiset georgialaiset ruoat, kuten tšahohbili ja veal chakapuli, ovat erinomaisia kumppaneita Mujuretuli-viinille.