Blauburger on itävaltalainen punaviinirypälelajike, joka on kehitetty Blauer Portugieserin ja Blaufränkischin risteytyksenä. Rypäleen aromiprofiilille ovat tyypillisiä kypsät tummat marjat, erityisesti mustaherukka ja kirsikka, häivähdys luumua sekä vieno yrttisyys. Maultaan viini on keskitäyteläinen, pyöreän tanniininen ja kohtalaisen hapokas, tarjoten miellyttävän tasapainon hedelmäisyyden ja rakenteen välillä. Blauburgerin viinit ovat yleensä helposti lähestyttäviä nuorina, mutta parhaat esimerkit kestävät myös lyhyen varastoinnin.
Tärkeimmät viljelyalueet löytyvät Itävallan Niederösterreichin ja Burgenlandin viinialueilta, missä lajike on arvostettu etenkin sekoitusviinien komponenttina, mutta laadukkaimpia yksittäisiä Blauburger-viinejä valmistetaan myös puhtaana lajikeviininä. Tyypillisesti tyyli vaihtelee kevyen hedelmäisestä runsaan marjaisaan, ja tammen käyttö on usein maltillista korostaen rypäleen puhdasta luonnetta.
Ruokasuosituksina Blauburger sopii erinomaisesti grillatun kanan, pehmeiden juustojen, kasvislisukkeiden sekä vaalean lihan kanssa. Myös kevyet pataruoat ja sienet täydentävät viinin aromimaailmaa hienosti.