Bacchus on saksalainen rypÀlelajike, joka tunnetaan aromaattisuudestaan ja varhaisesta kypsyydestÀÀn. Sen tuoksuprofiilissa korostuvat vihreÀn omenan, herukanlehtien, rypÀleen ja kevyen valkoherukan vivahteet, joita tÀydentÀvÀt hentojen kukkaisten ja sitruksisten aromien sÀvyt. Maultaan Bacchus-viinit ovat raikkaita, puolikuivia tai kuivia, selkeÀllÀ hapokkuudella sekÀ hedelmÀisyydellÀ, mikÀ tekee niistÀ helposti lÀhestyttÀviÀ ja miellyttÀvÀn tasapainoisia.
Bacchus viljellÀÀn pÀÀasiassa Saksassa, etenkin Pfalzin, Rheinhessenin ja Frankenin viinialueilla. LisÀksi lajiketta tavataan jonkin verran Isossa-Britanniassa, missÀ viileÀ ilmasto tukee sen aromien kehittymistÀ erinomaisesti.
Bacchus-rypÀleestÀ valmistetut viinit ovat yleensÀ kevyitÀ ja nuorina nautittavia. Niiden tyyli vaihtelee raikkaan kuohuviineistÀ aina aromaattisiin, puolikuiviin valkoviineihin.
Parhaimmillaan Bacchus sopii tuoreiden salaattien, merenelÀvien, kevyiden kala- ja kasvisruokien sekÀ aasialaisten, aromaattisten ruokien pariksi. Se tÀydentÀÀ myös vuohenjuuston ja mietojen, pehmeiden juustojen makumaailmaa erinomaisesti.
ââââ đ· ââââ
đ Tai tutustu sovellukseen tarkemmin
Viniou â viinivarastosi hallinta yksinkertaistettuna