Negru de Drăgășani on harvinainen, romanialainen punainen rypälelajike, joka on peräisin pääasiassa Oltenian viinialueelta, erityisesti Drăgășaniin ympäristöstä. Tämä lajike tuottaa viinejä, joissa on syvä rubiininpunainen väri. Tuoksuprofiilissa korostuvat intensiiviset mustaherukan, karhunvatukan ja tummien kirsikoiden vivahteet, joita täydentävät hennot mausteisuuden, kuten pippurin ja neilikan, sekä yrttien, esimerkiksi timjamin, aromit. Maultaan Negru de Drăgășani -viinit ovat keskitäyteläisiä tai täyteläisiä, jouhevilla mutta napakoilla tanniineilla ja raikkaalla hapokkuudella, mikä tekee niistä sekä nuorena nautittavia että hyvin ikääntyviä.
Tyypillisesti Negru de Drăgășani -lajikkeesta valmistetaan sekä monocepage-viinejä että sekoitusviinejä, joissa korostuvat lajikkeen hedelmäisyys ja runsas rakenne. Näitä viinejä suositellaan parhaiten tarjoiltavaksi punaisen lihan, kuten naudan- tai lampaanlihan, sekä grillattujen ruokien kanssa. Myös metsäriistan, kovien juustojen ja yrteillä maustettujen ruokien parina viinin persoonalliset aromit tulevat oikeuksiinsa.