Raboso on perinteikäs italialainen rypälelajike, joka tunnetaan erityisesti venetsialaisen viinialueen, erityisesti Veneton, omaleimaisena punaisena lajikkeena. Sen viinit ovat aromimaailmaltaan intensiivisiä: tuoksusta löytyy runsaasti tummia marjoja, kuten karhunvatukkaa ja mustaherukkaa, sekä hapokkuutta korostavia kirsikan ja hapankanukan aromeja. Klassiseen Rabosoon liittyy usein myös kevyttä mausteisuutta, hennon yrttisiä ja maanläheisiä vivahteita sekä satunnaisesti balsamico- ja violettin sävyjä. Maussa Raboso on voimakkaan hapokas, tanniininen ja pitkän jälkimaun omaava, mikä tekee siitä erityisen kestävän kypsytykselle.
Raboso-viinit valmistetaan perinteisesti kuohuvina, nuorina punaviineinä sekä rakenteeltaan voimakkaampina, potentiaalilla varustettuina pitkäikäisinä viineinä. Klassisia tyylejä ovat Raboso Piave ja Raboso Veronese. Sen korkea hapokkuus ja tanniinisuus tekevät siitä erinomaisen ruokaviinin.
Raboso sopii loistavasti voimakkaille lihapadoille, riistalle, grillatuille liharuuille, maustetuille makkaroille sekä kypsytetyille juustoille. Se toimii hyvin italialaisten perinneruokien sekä tryffeli- ja sieniherkkujen kanssa.
──── 🍷 ────
👉 Tai tutustu sovellukseen tarkemmin
Viniou – viinivarastosi hallinta yksinkertaistettuna