Mayolet on harvinainen, pienialainen punaviinirypälelajike, jota viljellään pääasiassa Italian Aostanlaaksossa erityisesti paikallisissa Arvierin ja Villeneuven kylissä. Mayolet tunnetaan herkästä aromiprofiilistaan, jossa esiintyy usein kypsiä punaisia marjoja, kuten vadelmaa ja mansikkaa, sekä hienostunutta kukkaisuutta, esimerkiksi orvokkia ja villiruusua. Aistittavissa on myös mausteisia vivahteita, kuten valkopippuria ja kevyttä yrtillisyyttä.
Maultaan Mayolet-viinit ovat kevytrakenteisia ja raikkaita, niissä on pehmeät tanniinit ja eläväinen hapokkuus. Yleisimmin Mayoletista valmistetaan nuorena nautittavia, raikkaan marjaisia ja elegantteja punaviinejä, mutta se esiintyy myös harvinaisina lajikeviineinä tai sekoituksissa muiden alueellisten rypäleiden, kuten Petit Rouge'n kanssa.
Mayolet-viinit sopivat täydellisesti kevyiden liharuokien, kuten vasikan, porsaan sekä siipikarjan kanssa. Myös pehmeät juustot, villiyrttejä sisältävät kasvisruoat ja sieniruoat korostavat tämän ainutlaatuisen viinin hienovaraisia piirteitä.
Italia
──── 🍷 ────
👉 Tai tutustu sovellukseen tarkemmin
Viniou – viinivarastosi hallinta yksinkertaistettuna