Zibibbo, joka tunnetaan kansainvälisesti myös nimellä Muscat d’Alexandrie, on erittäin aromaattinen ja harvinainen viinirypälelajike, joka on erityisen tunnettu Sisilian kuumista, aurinkoisista rinteistä. Sen tuoksuprofiilissa korostuvat kypsät trooppiset hedelmät, kuten persikka, aprikoosi, mango ja appelsiininkukka, joita täydentävät muskatellikimppuun kuuluvat kukkaiset ja mausteiset vivahteet. Maultaan Zibibbo-viinit ovat runsaan hedelmäisiä ja usein makeita, mutta kuivemmatkin versiot tarjoavat intensiivisen, pitkäkestoisen jälkimaun ja eloisan hapokkuuden.
Zibibboa viljellään pääasiassa Italiassa, erityisesti Pantellerian saarella Sisiliassa, jossa siitä valmistetaan maailmankuuluja makeita jälkiruokaviinejä, passito-tyylillä kuivatuista rypäleistä. Zibibbo on harvinaisempi paikoin myös Australiassa ja Pohjois-Afrikassa.
Tyypillisiä viinityylejä ovat makeat ja väkevöidyt jälkiruokaviinit, mutta Zibibbosta tehdään myös aromaattisia, puolikuivia ja kuivia valkoviinejä. Ruokasuosituksina Zibibbo sopii erinomaisesti jälkiruokien, kuten manteli- ja sitrusleivonnaisten, kanssa sekä maustettujen itämaisten ruokien ja pehmeiden sinihomejuustojen kera.
──── 🍷 ────
👉 Tai tutustu sovellukseen tarkemmin
Viniou – viinivarastosi hallinta yksinkertaistettuna