Punainen rypälelajike

Nieddera on harvinainen ja perinteinen viinirypälelajike, jota viljellään pääasiassa Sardinian länsirannikolla, erityisesti Oristanon maakunnassa. Tämän lajikkeen aromiprofiili on monimuotoinen ja kiehtova: nenässä voi aistia kypsiä punaisia marjoja, kuten kirsikkaa ja vadelmaa, mausteisuuden, hennon maanläheisyyden sekä parfyymisia kukkaisia vivahteita. Maultaan Nieddera on runsas, hyvin ryhdikäs ja tasapainoinen, keskivahvoilla tanniineilla sekä raikkaalla hapokkuudella, jotka tuovat viiniin eloisuutta ja pituutta.

Niedderasta valmistetaan useimmiten punaviinejä ja roséeta. Punaviinit ovat elegantteja, keskitäyteläisiä, selkeällä marja-aromilla ja mausteisella jälkimaulla. Roséet puolestaan ovat raikkaita ja hedelmäisiä, ja niiden pirteä happorakenne tekee niistä erinomaisia ruokaviinejä.

Nieddera-viinit sopivat mainiosti yhdistettäviksi grillatun lihan, kypsytettyjen juustojen sekä sardiinialaisen perinneruuan, kuten porceddun ja pecorino-juuston, kanssa. Myös tomaattipohjaiset pastat ja uunilohiruoka korostavat tämän ainutlaatuisen lajikkeen ominaisuuksia.

Rypälelajikkeen Nieddera tärkeimmät alueet

Alueita ei löydy rypäleelle Nieddera.