Punainen rypälelajike

Ottavianello on harvinainen ja arvostettu italialainen rypälelajike, joka tunnetaan erityisesti Puglian alueella, erityisesti Brindisin maakunnassa. Tämä punainen lajike tuottaa yleensä keskitäyteläisiä viinejä, joilla on lempeä, hienostunut aromiprofiili. Ottavianello-viineissä on tyypillisesti marjaisia sävyjä, kuten kypsiä vadelmia ja villimansikkaa, sekä kukkaisia vivahteita ja hienostunutta mausteisuutta. Maultaan viini on pehmeän tanniininen, raikas ja tasapainoinen, jättäen elegantin, miellyttävän jälkimaun.

Tärkeimmät tuotantoalueet sijaitsevat Etelä-Italiassa, erityisesti Puglian Cisternino DOC -alueella. Ottavianelloa viljellään pääasiassa pienillä, perinteisillä viinitiloilla, ja sitä käytetään sekä yksittäisviineissä että sekoituksissa.

Viinityyleihin kuuluu pääosin nuorena nautittavat, hedelmäiset punaviinit, joissa korostuu rypäleen raikkaus ja aromikkuus. Nämä viinit sopivat ihanteellisesti monipuolisiin ruokapöytiin. Suositeltavia ruokapareja ovat esimerkiksi grillatut vaaleat liharuoat, pehmeät juustot, pastat tomaattikastikkeella sekä antipasto-lautaset, joiden maut täydentävät viinin hienoa aromimaailmaa.

Rypälelajikkeen Ottavianello tärkeimmät alueet

Alueita ei löydy rypäleelle Ottavianello.