Valkoinen lajike

Scimiscià on harvinainen italialainen rypälelajike, jota viljellään pääasiassa Ligurian alueella, erityisesti Genuan maakunnan rinteillä. Tämä vaativa, luontaisesti hedelmäinen valkoinen rypäle tuottaa viinejä, jotka hurmaavat raikkaudellaan ja omaleimaisella aromiprofiilillaan. Tuoksussa erottuvat sitrushedelmät, vihreä omena sekä kukkaiset vivahteet, taustalla hienovarainen mineraalisuus. Maussa Scimiscià-viinit ovat usein kuivia, virkistävän hapokkaita ja niissä on selkeä rakenne sekä pirskahteleva hedelmäisyys, joiden ansiosta viini säilyttää eloisuutensa vaikka kellaroitaisiin muutama vuosi.

Tyypillisesti Scimisciàta valmistetaan raikkaana ja nuorena nautittavana valkoviininä, joka säilyttää alkuperäisen puhtautensa, mutta joissain tapauksissa sitä sekoitetaan kuitenkin muiden paikallisten lajikkeiden kanssa, tuoden näihin lisäaromikkuutta ja eloisuutta. Scimisciàn kepeä ja aromaattinen luonne sopii erinomaisesti merenelävien, tuoreiden äyriäisten, grillattujen kalojen sekä kasvisruokien kanssa. Se on erinomainen pari esimerkiksi ligurialaiselle pesto pastalle ja vaaleille alkupaloille, korostaen elegantisti annosten hienovaraisia makuja.

Rypälelajikkeen Scimiscià tärkeimmät alueet

Alueita ei löydy rypäleelle Scimiscià.