Montefiascone, joka tunnetaan myös nimellä Grechetto, on monipuolinen italialainen valkoviinirypäle, jonka aromiprofiilille ovat tunnusomaisia kypsän omenan, päärynän, valkoisen persikan ja mantelin vivahteet. Siinä esiintyy usein myös kasvikselta tuntuvia sävyjä kuten tuoreita yrttejä sekä hentoa mineraalisuutta, mikä antaa viinille miellyttävän raikkauden ja syvyyden. Maultaan viini on keskitäyteläinen, joskus jopa runsas, ja siinä yhdistyvät raikas sitruksisuus ja kevyt mausteisuus. Erittäin tasapainoinen hapokkuus tekee sen suutuntumasta eloisan mutta lempeän.
Montefiascone/Grechettoa viljellään pääasiassa Keski-Italian alueilla, erityisesti Umbriassa ja Laziossa. Tunnetuimpia viinejä ovat Orvieton ja EST! EST!! EST!!! di Montefiascone -alueiden valkoviinit. Perinteiset tyyli ovat kuivia, mutta rypäleestä valmistetaan myös puolikuivia ja makeampia versioita sekä raikkaita nuoria viinejä että tammikypsytettyjä monimuotoisempia vaihtoehtoja.
Ruokasuosituksena Montefiascone/Grechetto on erinomainen esimerkiksi kala- ja äyriäisruokien, vaalean lihan, kasvisruokien sekä mietojen juustojen kanssa. Myös kevyet pastat ja risotot korostavat viinin vivahteita hienosti.