Lambrusco di Sorbara on Pohjois-Italian Emilia-Romagnan alueen arvostettu punainen rypÀlelajike, joka tunnetaan erityisesti herkÀstÀ ja raikkaasta profiilistaan. Sen aromimaailmassa korostuvat tuoreet punaiset marjat, kuten mansikka, kirsikka ja vadelma, joita tÀydentÀvÀt hennot orvokin vivahteet ja kevyt mausteisuus. Suussa viini on yleensÀ kevyen rakenteen omaava, eloisan hapokas ja pirteÀn kuohuviinimÀinen, mikÀ tekee siitÀ erinomaisen virkistÀvÀn vaihtoehdon.
Lambrusco di Sorbaran tÀrkeimmÀt viljelyalueet sijaitsevat Modenan provinssissa, erityisesti Sorbaran kylÀssÀ ja sen lÀhialueilla. TÀmÀn lajikkeen viineistÀ tyypillisimmÀt ovat kuivat ja puolikuivat vaaleanpunaisen tai vaaleanpunertavan punaiset kuohuviinit (spumante ja frizzante), joissa on hienostunut vaahto ja kirkas vÀri.
Ruokasuosituksissa Lambrusco di Sorbara sopii erinomaisesti italialaisten antipastojen, rasvaisten leikkeleiden, kuten mortadellan ja salamien, sekÀ pastaruokien seuraan. Myös kevyet pizzat ja miedot juustot korostavat tÀmÀn viinin raikkautta ja marjaisuutta. Viinin hapokkuus tekee siitÀ monipuolisen kumppanin monille ruoille, erityisesti niille, joissa on suolaisia tai öljyisiÀ komponentteja.
Italia
ââââ đ· ââââ
đ Tai tutustu sovellukseen tarkemmin
Viniou â viinivarastosi hallinta yksinkertaistettuna