Malvasia di Candia on arvostettu valkoinen rypälelajike, joka tunnetaan erityisesti täyteläisistä ja aromaattisista valkoviineistään. Sen tuoksuprofiili on hyvin runsas: tyypillisesti siinä esiintyy intensiivisiä kukkaisia vivahteita, kuten appelsiininkukkaa ja jasmiinia, sekä kypsien hedelmien aromeja, kuten persikkaa, aprikoosia ja trooppisia hedelmiä. Makuprofiilissa korostuvat makeat ja runsaat hedelmäisyydet yhdistettynä hunajaiseen vivahteeseen sekä raikkaaseen hapokkuuteen, jotka tuovat viinille tasapainoa.
Tärkeimmät viljelyalueet sijaitsevat Italiassa, erityisesti Emilia-Romagnen ja Lazion maakunnissa sekä Sardiniassa. Malvasia di Candia -rypäleestä valmistetaan monenlaisia viinityylejä: raikkaista ja kuivista valkoviineistä makeisiin jälkiruokaviineihin sekä aromaattisiin kuohuviineihin.
Ruokasuosituksissa Malvasia di Candia sopii täydellisesti kala- ja äyriäisruokien, pehmeiden ja kypsytettyjen juustojen sekä kevyiden pastaruokien kumppaniksi. Makeammat versiot ovat erinomainen valinta hedelmäisten jälkiruokien rinnalle tai nautittavaksi aperitiivina.