Valkoinen lajike

Catalanesca on harvinainen ja arvostettu valkoviinirypälelajike, joka tunnetaan erityisesti Campanian alueella Italian eteläosassa. Tämä lajike tuottaa runsasaromisia ja vivahteikkaita viinejä, joiden tuoksussa voi aistia valkoisia kukkia, kypsiä omenoita, päärynää sekä häivähdyksen sitrushedelmiä. Maussa korostuvat raikas hapokkuus, mineraalisuus sekä pehmeä ja täyteläinen suutuntuma, jonka hienostunut tasapaino tekee viinistä monipuolisen nautittavan niin sellaisenaan kuin aterian yhteydessä.

Catalanescaa viljellään pääasiassa Napolin lähistöllä, erityisesti Vesuviuksen rinteillä, missä vulkaaninen maaperä tuo viineihin omaleimaista luonnetta ja syvyyttä. Tavallisesti viinistä valmistetaan sekä raikkaita kuivia valkoviinejä että täyteläisempiä, jopa hieman tammitettuja versioita, jotka tarjoavat omanlaistaan eleganssia ja pitkäikäisyyttä.

Ruokasuosituksina Catalanescasta valmistetut viinit sopivat erinomaisesti merenelävien, äyriäisten, kevyiden pastaruokien sekä grillattujen kasvisruokien seuraksi. Myös tuoreiden juustojen ja salaattien kanssa niiden aromikas ja tasapainoinen profiili pääsee hyvin esille.

Rypälelajikkeen Catalanesca tärkeimmät alueet

Alueita ei löydy rypäleelle Catalanesca.

Catalanesca-pohjaiset viinit

Kypsyys

Kampania - Määrittelemätön - 2023

Cantine Olivella - VIPT
Pullo (75 cl)