Cerasuolo-rypÀle tunnetaan erityisesti Keski-Italian, etenkin Abruzzon alueen, viinintuotannossa. Cerasuolosta valmistetut viinit ovat vÀriltÀÀn kirkkaan kirsikanpunaisia ja niiden aromiprofiili on moniulotteinen: niistÀ löytyy kypsien punaisten marjojen, kuten kirsikan ja mansikan, sÀvyjÀ, joita tÀydentÀvÀt ruusun, yrttien sekÀ ripaus mausteisuutta. Maultaan nÀmÀ viinit ovat raikkaita, keskitÀytelÀisiÀ ja usein pehmeÀn hapokkaita, mikÀ tekee niistÀ eloisan nautinnollisia.
Cerasuolon pÀÀasialliset tuotantoalueet ovat Abruzzo, etenkin nimikkeellĂ€ Cerasuolo dâAbruzzo DOC, mutta lajiketta viljellÀÀn myös muualla Keski- ja EtelĂ€-Italiassa. Viinityylit vaihtelevat kuohkeista, kevyemmistĂ€ rosĂ©viineistĂ€ rakenteeltaan vahvempiin ja ruokaviiniominaisuuksiltaan monipuolisiin viineihin.
Cerasuolon elÀvÀinen hapokkuus ja hedelmÀisyys tekevÀt siitÀ erinomaisen seuralaisen muun muassa grillatulle vaalealle lihalle, erilaisille tapaksille, tomaattipohjaisille pastoille sekÀ pehmeille juustoille. Myös vÀlimerelliset kasvisateriat ja kevyet kalaruoat saavat tÀstÀ viinistÀ raikkaan ja tasapainoisen kumppanin.
Italia
ââââ đ· ââââ
đ Tai tutustu sovellukseen tarkemmin
Viniou â viinivarastosi hallinta yksinkertaistettuna